EfficiëntieEngineERP-systeemOfferte

Een gepersonaliseerde offerte opstellen in een paar minuten

Offerte maken software, ERP-systeem, automatisch, efficiënt

We zagen hoe busbedrijven elke dag uren tijd spenderen aan het opmaken van offertes. Gemiddeld doet een werknemer er 20 minuten over om een offerte op maat van de klant te maken. Wanneer je weet dat er gemiddeld 400 offertes per maand worden aangevraagd, betekent dat dat een busbedrijf 8000 minuten per maand besteed aan het opstellen van offertes. Dat is iets meer dan 133 uren per maand, wat overeenkomt met 17 volle werkdagen. Bijna een voltijdse job dus.

Van deze 400 offertes worden er echter niet zoveel goedgekeurd. Het merendeel van de klanten vraagt een offerte op bij 3 tot 4 busbedrijven. Scholen zijn verplicht om bij minstens 3 verschillende bedrijven een prijsaanvraag in te dienen en hieruit de goedkoopste te kiezen. 20 minuten van je kostbare tijd gaat dan naar een offerte die geen aankoop zal opleveren. Zonde, want die tijd had je goed kunnen gebruiken.

Een gepersonaliseerde offerte op enkele minuten tijd

We begrijpen hoe frustrerend het is om hier uren tijd aan te besteden om erna slechts enkele offertes binnen te halen.  Eén van onze hoofddoelen is om de tijd te verminderen die busbedrijven spenderen aan het maken van offertes. We hebben het BusOnline ERP-systeem zo ontworpen dat het maar enkele minuten kost om een prijsaanvraag op maat van de klant te maken. Op die manier is het mogelijk om 25% tijd te besparen door middel van onze offerte-module. De klant ontvangt in een mum van tijd zijn gepersonaliseerde offerte én er blijft voor het bedrijf meer tijd over. Hierdoor kunnen de opgemaakte offertes beter gevolgd worden, waardoor het aantal goedgekeurde offertes kan opgedreven worden.

Neem contact met ons op om vrijblijvend advies te krijgen over hoe je deze tijd kan minimaliseren en het aantal toegezegde offertes kan verhogen. Klik hier om vrijblijvend advies te ontvangen.

Efficiëntie na het toezeggen van de offerte

Ook nadien pluk je de voordelen, doordat er slechts enkele klikken nodig zijn om de busrit in te plannen wanneer de offerte wordt toegezegd. Het factureren achteraf wordt door middel van het systeem efficiënter gemaakt.

Minder tijd besteden aan het opmaken van offertes, een betere opvolging van lopende offertes en een efficiëntere planning en facturatie achteraf, BusOnline maakt het mogelijk.