ERP-systeemOptimalisatiePlanning

Dubbel geboekt… Hoe vermijd je dit?

By 19 September 2017 No Comments
Geoptimaliseerde planning - geen dubbele boekingen

Om als busbedrijf goed te functioneren, is een duidelijke planning zeer belangrijk. Een bus die dubbel geboekt blijkt te zijn, is not done wanneer je als bedrijf je klanten tevreden wilt houden. Wanneer zich onvoorziene omstandigheden voordoen, is het handig om in één oogopslag te kunnen zien hoe dit kan opgelost worden. Zo hoeft de klant hier geen last van de ondervinden. Dit is niet altijd zo voor de hand liggend. Vergissen is menselijk. En hoe groter je vloot wordt, hoe groter de kans dat er hier en daar iets misloopt.

Wanneer het ook nog eens heel druk is, ontstaat er een grotere druk op de planning. Terwijl de vakantie voor iedereen ingezet wordt, is dat het moment waarop je als busbedrijf handen te kort komt. Operationele taken stapelen zich op, net als het bijbehorende papierwerk.

Hoe optimaliseer je je planning?

BusOnline ondersteunt je hierin. Stel je voor dat je in enkele minuten tijd een gepersonaliseerde offerte kan opstellen. De busrit wordt met slechts enkele klikken ingepland wanneer de klant de offerte goedkeurt. Op basis van het rijgedrag kan je je chauffeurs zo inzetten dat de planning geoptimaliseerd wordt. Op die manier bespaar je niet alleen tijd, maar ook kosten. Elke seconde van de dag kun je met enkele klikken zien waar elke bus zich juist bevindt en welke ritten mogelijk vertraging oplopen. Op die manier heb je niet enkel een duidelijk overzicht over de planning, maar kan je ook inspelen op onverwachte situaties. Jij bespaart tijd en kosten en je biedt je klant een zeer goede service aan.

BusOnline biedt een waaier van mogelijkheden. Het omvat een makkelijk en efficiënt ERP-systeem dat gekoppeld is aan verschillende hardware systemen, zoals o.a. track & trace. Dit laat je toe om je planning te verbeteren en je klantervaring optimaliseren.

Jelle adviseert busbedrijven over optimalisering van de operationele processen, door middel van het BusOnline ERP-systeem aangevuld met hardware en telematica.

Jelle adviseert hoe jij ook jouw planning kan verbeteren. Neem hier contact met hem op.