InnovatieNieuws in de sector

Multiobus introduceert elektrische bussen

By 19 September 2017 No Comments
Multiobus introduceert de eerste elektrische bussen in België. BusOnline moedigt zulke innovatie aan! We zijn trots op onze trouwe klant voor Ario en BusOnline.

Multiobus uit Tienen introduceerde op 15 september hun eerste elektrische bussen. Hiermee is het ook het eerste bedrijf in België dat zal werken met elektrische bussen. Nederland en Frankrijk gingen hen hierin al voor. Voor België is het een primeur! De bussen hebben een actieradius van 300 km. Ze kunnen 90 personen vervoeren. Dit kondigden ze aan tijdens hun evenement op de markt van Tienen. Dit evenement ging van start met een persconferentie. Hier werden de nieuwe elektrische bussen voorgesteld.

Bij BusOnline moedigen we innovativiteit sterk aan. We zijn dan ook oprecht trots om Multiobus een van onze trouwe klanten te mogen noemen.

De zero-emissiebussen zullen dagelijks mensen en scholieren vervoeren in Tienen en Hoegaarden. Tijdens de daluren zullen ze worden ingezet om scholieren naar het zwembad in Tienen te brengen. Zowel de burgemeester van Tienen als die van Hoegaarden zijn zeer tevreden met de nieuwe bussen. De persconferentie werd opgevolgd door een rit met de 100% elektrische autobus.

Een eerste rit met de elektrische bussen

Tijdens het event werden ook een aantal educatieve workshops georganiseerd voor scholen. Verschillende klassen namen deel aan een workshop rond evacuatie en dode hoek. Verder waren er verschillende informatieve standen te bezoeken, zo waren o.a. BusOnline en Ario hier te vinden.

De heuglijke dag werd afgesloten met een academische zitting in het stadhuis van Tienen. Deze werd gevolgd door een receptie in het gemeentehuis in Hoegaarden. Waarbij de aanwezigen natuurlijk een rit in de eerste elektrische bussen konden ervaren.

Multiobus gaf een persconferentie voor de nieuwe elektrische bussen.
Multiobus introduceert elektrische bussen in België. Hierbij kregen scholen educatieve workshops.
Multiobus zorgde tijdens het lanceringsevent voor educatieve workshops voor klassen.
Een eerste rit met de zero-emissiebus van Multiobus.

Author Jelle Van Winckel

More posts by Jelle Van Winckel

Leave a Reply