InnovatieNieuws in de sectorOptimalisatie

Busworld 2017: een memorabele editie

By 15 November 2017 No Comments

Van 20 tot 25 oktober vond er een nieuwe editie van Busworld plaats, ook dit jaar kon je onze stand hier terugvinden. Het was de laatste keer dat Busworld in Kortrijk Xpo zou plaatsvinden, wat de 24ste editie extra bijzonder maakte. Busworld ging van start met een memorabel openingsevent en ook de 70ste verjaardag van het bedrijf “Van Hool” ging gepaard met een buitengewoon feest. We konden na deze 5 dagen concluderen dat de bussector gezamenlijk beseft dat hun volledige potentieel nog niet bereikt is. Innovatie was dan ook een van de kernwoorden tijdens deze editie. Door middel van online booking en een uitbreiding van het reisaanbod zouden busbedrijven nieuwe klantsegmenten bereiken. Innovatie en digitalisering vereisen echter een grote transformatie. Onze eerste actie na Busworld is het organiseren van 3 workshops met betrekking tot dit thema. Op deze manier willen we busbedrijven de kennis en het zelfvertrouwen bieden om zulke veranderingen te starten en hier mee om te gaan.

Workshop
Succesvolle implementatie van veranderingen

Ontdek inhoud en data

Het grootste café van België

Busworld startte op donderdag 19 oktober met een openingsevent waarop Peter Hinssen verwelkomd werd. Met zijn speech over technologische evoluties van de toekomst werd Busworld 2017 meteen goed ingezet. Voor onze CEO, Jelle Van Winckel, was dit meteen een van de opmerkelijkste momenten van Busworld, de combinatie van motivatie en enthousiasme waarmee de beurs werd ingezet.

Na de eerste dag begrepen we al snel waarom Busworld ook wel eens “het grootste café van België” wordt genoemd. De gezellige sfeer die er hangt, valt niet te beschrijven. We ontmoetten er niet enkel onze klanten voor een gezellige babbel maar leerden ook enkele familieleden kennen. Verschillende van onze klanten legden bussen in zodat hun chauffeurs een bezoek konden brengen aan de grootste busbeurs van Europa. We waren aangenaam verrast toen zij ook bij ons even langs kwamen voor een drankje.

Een feestelijke aangelegenheid

Natuurlijk kon ook het feest van Van Hool ter gelegenheid van hun 70ste verjaardag niet ontbreken. Deze gebeurtenis wilde Van Hool graag met alle klanten vieren. We waanden ons in ware 40’s stijl en naarmate het feest vorderde werden we meegenomen doorheen de jaren en de geschiedenis van “Van Hool” tot op het heden. Naast dit gigantische feest, was ook het afsluiten van Busworld een speciale gelegenheid. Tijdens dit laatste event hing er een heel bijzondere sfeer. Het was de laatste keer dat Busworld in Kortrijk georganiseerd werd en iedereen leefde daarom toch een beetje mee tijdens dit uitzonderlijke slotevent. De laatste Busworld in Kortrijk werd afgesloten met een aantal prachtige speeches, gevolgd door een groot feest zoals men dat van Busworld gewoon is.

“We moeten innoveren!”

Wat we kunnen concluderen na vijf dagen Busworld, is dat busbedrijven het over één ding zeker eens zijn. We moeten innoveren, we moeten vooruit. Busbedrijven willen nieuwe reizen gaan aanbieden en hiermee nieuwe klanten aantrekken. Ze willen busreizen dichter naar de klant toe brengen door het voorzien van online mogelijkheden om reizen te reserveren. Om deze consensus zijn we zeer dankbaar. Het is ons al even duidelijk dat de bussector haar volledige potentieel nog niet bereikt heeft en de sector nog sterk kan evolueren. Met BusOnline willen we busbedrijven hier dan ook in ondersteunen. Dit doen we in de toekomst reeds met BusOnline.eu, een online booking systeem dat consumenten toelaat om hun bus via internet te reserveren. We merkten echter dat busbedrijven deze stap naar innovatie niet voor de hand liggend vinden. We hebben daarom besloten om deze stap wat kleiner te maken en de kennis van onze expert gratis ter beschikking te stellen tijdens drie workshops in Hasselt (05/12), Antwerpen (06/12) en Roeselare (13/12) over het succesvol implementeren van zulke veranderingen.

Meer info over onze workshops?

Ontdek inhoud en data

Wil jij ook innoveren?

Neem contact met ons op

Wil je op de hoogte blijven?

Author Jelle Van Winckel

More posts by Jelle Van Winckel

Leave a Reply