Geen categorie

25% tijd besparen op operationele taken, de droom van elk busbedrijf?

By 29 Augustus 2017 No Comments
De bussector gaat gebukt onder teveel administratie. Dit is verplicht en neemt veel tijd in beslag.

Ken je dat gevoel? Je bent gemotiveerd om je bedrijf te laten groeien en komt voortdurend met nieuwe plannen en strategieën. Toch wordt je dagelijks geconfronteerd met een gebrek aan tijd om je taken uit te voeren. Je papierwerk stapelt zich op, onvoorziene omstandigheden steken de kop op en je telefoon blijft maar rinkelen. De dagelijkse rit verwerking moet gebeuren, offertes en facturen dienen opgemaakt te worden en iedere werknemer verwacht zijn verloning op het einde van de maand. Naast deze waaier van opdrachten moet je je gegevens steeds driemaal opnieuw in geven in een sterk verouderd computerprogramma. Je vraagt je af of het allemaal niet wat vlotter kan, zodat je kan focussen op de vooruitgang en innovatie binnen je bedrijf.

Kan het allemaal niet wat vlotter?

Deze vraag stelde ik mezelf meerdere keren wanneer ik zag hoe mijn vader iedere dag zijn tijd hierin stak, zonder tijd over te houden om aan de toekomst van zijn bedrijf te werken. Ik vond dat het tijd werd om mijn vader en alle andere busbedrijven een handje te helpen. Ik focuste me op efficiënte digitalisering, waardoor je tijd kan besparen op operationele taken en je busbedrijf niet langer elke opportuniteit aan zich moet voorbij moet laten gaan omwille van tijdsgebrek.

Tot 25% minder administratietijd met BusOnline

Om dit te realiseren sloegen mijn team en ik de handen in elkaar met Suivo. Onder de naam van BusOnline willen we samen busbedrijven helpen digitaliseren en hun focus verleggen naar de toekomst. Met de aanbieding van een volledig platform dat berust op een uitgebreid ERP systeem, aangevuld door telematica-en hardware systemen helpen we busbedrijven om data op een gemakkelijke en snelle manier te verwerken en te analyseren. BusOnline biedt busbedrijven de kans om hun operationele taken efficiënter en met tijdswinst uit te voeren.

Waarom niet verder gaan?

Met BusOnline wil ik de bussector niet alleen efficiënter maken, ik wil hen de kans bieden om dichter bij huidige en potentiële klanten te staan. Het gros van de bevolking bevindt zich steeds meer op het wereldwijde web en de online wereld. Voor 90% van alle reizen doen de reizigers eerst online info op en 30% van alle reisboekingen worden volledig online uitgevoerd. Busbedrijven blijven daarentegen voornamelijk offline, waardoor potentiële klanten verplicht worden de stap te zetten om de telefoon te nemen of een mail te sturen om zich te informeren over de mogelijkheden van een busreis. Wat als dit makkelijker kan? Ik startte onlangs met het bouwen van een online boekingsplatform. Hierop vinden klanten ieder beschikbare bus. Ze kunnen makkelijk prijzen en voorzieningen aanwezig in de bus met elkaar vergelijken. Dit laat busbedrijven toe om meer te focussen op kwaliteit en onderscheidenheid van diensten. Klanten krijgen de kans om achteraf een review te schrijven en de bus te beoordelen op basis van hun ervaringen. Zo kunnen bedrijven zich diversifiëren en ontstaan er nieuwe groeimogelijkheden.

Het BusOnline.eu platform maakt de drempel om informatie in te winnen over busbedrijven een stuk kleiner voor potentiële klanten. In een maatschappij waar het merendeel van de consumenten zich online bevindt, is het platform in staat om een grote, voordien onbereikbare, groep klanten warm te maken om de auto aan de kant te zetten en een busreis in te plannen.

De bussector heeft nog talloze mogelijkheden en een groot onaangeroerd potentieel. Ik wil dit potentieel met BusOnline aan de oppervlakte brengen en busbedrijven in hun groeitraject ondersteunen. Wat wilt u binnen een aantal jaren met u busbedrijf gerealiseerd hebben en hoe kan ik u hiermee helpen? Droomt u van een efficiëntere uitvoering van al uw operationele taken?

Jelle Van Winckel

Logo van BusOnline bvba

Author Jelle Van Winckel

More posts by Jelle Van Winckel

Leave a Reply